>

گروه تلاش برای نهادینه شدن حقوق بشر در ایران (مهر ایران)

  محاکمه رژیم

  نافرمانی

  فدرالیزم

  مقالات

  حقوق بشر

  در باره مهر   

 قوانین اسلامی

       

English

  

میخواهیم، باید، محکوم میکنیم و ... ره به جائی نبرده و نمیبرد

 

میخواهیم ها، محکوم میکنیم ها، باید ها، و ... به هر فرم و شکلی به جائی نرسیده و نخواهد رسید. اینها همه بهتر از هیچ است اما دل بستن به آن برای ایجاد تغییری در ایران جز خیالی بیهوده چیز دیگری نیست.  مهمتر از همه اینست که این درخواستها دال بر اینست که درخواست کنندگان بر انند و این ایده را به جامعه جهانی میدهند که رژیم اسلامی در حدیست که ممکن است درخواستهای انسان دوستانه را عملی کند. این شیوه جز اعتبار دادن به این رژیم جنایتکار نتیجه دیگری نخواهد داشت.

 

پیشنهادی در مورد اینکه جدا از حرف، چه باید کرد، سالهاست مطرح شده است. منتها نه افراد و گروه های چندانی برای انجامش به آن پیوسته اند و نه اینکه آنرا با پیشنهادات دیگری به چالش کشیده اند. اگر حوصله دارید یکی از نوشته هائی را که پیشنهاد عملی را عنوان میکند در اتصال زیر بخوانید

 

 

مجموعه ای از کلمات روزانه ای که از طرف مانع گوناگون مطرح و از جانب ایرانیان از طریق تویتر، فیس بوک، اینستاگرم، نوشته ها و غیره پخش میشود، برای ثبت در تاریخ در زیر آمده است.

 

مجموعه ای از میخواهیم ها، و باید ها و محکوم میکنیم ها

 

نگرانیها، میخواهیم ها از رژیم اسلامی و مخالفتهای حرفی همچنان ادامه دارد

 

تحریم های بی معنا!

 

این نهادهای مدافع حقوق بشر در ادامه از حکومت جمهوری اسلامی خواسته‌اند:

 " فورا و بدون قید و شرط تمامی مدافعان حقوق بشر زندانی در زندان‌‏های ایران و از جمله این زنان مدافع حقوق بشر را آزاد کند. به سیاست‌‏های تبعیض آمیز خود علیه زنان و خشونت سیستماتیک علیه آن‌ها در خیابان‌‏ها پایان دهد.” 

 

 

اینچنین است که انها ترس به جان جانیان رژیم اسلامی می اندازند!

 

 

 

کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل در بیانیه ای از جمهوری اسلامی خواسته است تا فورا تمامی اعدام‌های معترضان را متوقف و استفاده از مجازات اعدام را لغو کند.

این کمیته همچنین خواستار آزادی بدون قید و شرط زنان و کودکان معترض و توقف اجرای لایحه «حجاب و عفاف» شده است.

 

برَد شِرمَن، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، با انتقاد از عدم رسیدگی پزشکی به توماج صالحی، خواستار آزادی این رپر محبوس و تمام زندانیان سیاسی «تحت خشونت» در زندان‌های جمهوری اسلامی شد.

ااو تاکید کرد که «توماج و تمامی زندانیان سیاسی ایرانی تحت خشونت این رژیم باید آزاد شوند

 

 

 

او در ادامه تصریح کرد: «همچنان در کنار مردم ایران خواهیم ایستاد و از تلاش‌ها برای پاسخگوکردن رژیم از جمله از طریق کار گزارشگر ویژه ویژه سازمان ملل متحد و ماموریت کمیته حقیقت‌یاب» به منظور آگاهی‌رسانی درباره «این موارد تاسف‌بار نقض حقوق بشر پشتیبانی خواهیم کرد.»

 

 

در ادامه محکومیت‌های حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، «کمیسیون‌های کارگری اسپانیا» و «اتحادیه ملی اتحادیه‌های کارگری خودگردان فرانسه» اعلام کردند که به کمپین بین‌المللی اعتراض به حکم اعدام او می‌پیوندند.

به گزارش وب‌سایت کمیسیون‌های کارگری اسپانیا، این اتحادیه روز سه‌شنبه دوم مرداد گفت که همراه با انجمن ایرانی حقوق بشر در اسپانیا نگرانی و هراس عمیق خود را نسبت به جان شریفه محمدی اعلام می‌کنند.

کمیسیون‌های کارگری اسپانیا از سفارت جمهوری اسلامی در مادرید خواست تا ضرورت لغو حکم اعدام این فعال جنبش کارگری ایران را به اطلاع مسئولان آن حکومت برساند.

در همین ارتباط، کریستینا فاتیابن لاکورته، دبیر بین‌الملل، همکاری و ‌مهاجرت این کمیسیون، در نامه‌ای به سفیر جمهوری اسلامی در مادرید با اشاره به بازداشت و شکنجه شریفه محمدی و سپس صدور حکم اعدام برای این فعال کارگری در پشت درهای بسته دادگاه انقلاب اسلامی رشت نوشت: «در صحنه جهانی، بسیاری از ما سندیکاهای کشوری و بین‌المللی و نیز سازمان عفو بین‌الملل مخالفت کامل خود را با این حکم اعلام کرده و خواستار لغو فوری آن شده‌ایم

اتحادیه ملی اتحادیه‌های کارگری خودگردان فرانسه هم در بیانیه‌ای با اعلام این‌که نگرانی زیادی در مورد سرنوشت شریفه محمدی وجود دارد، تاکید کرد که در کنار بسیاری از سازمان‌های جامعه مدنی، خواستار لغو محکومیت و آزادی فوری خانم محمدی و همچنین پایان دادرسی علیه وی است.

به نوشته وب‌سایت اتحادیه ملی اتحادیه‌های کارگری خودگردان فرانسه، در این بیانیه آمده است: «ما همچنان از دولت ایران می‌خواهیم که استفاده از شکنجه و مجازات اعدام را متوقف و همه زندانیان عقیدتی را آزاد کند.»

در هفته‌های اخیر، اتحادیه‌ها و سندیکاهای کارگری در شماری از کشورهای جهان، از جمله در ایتالیا، فرانسه، دانمارک، استرالیا و کانادا صدور حکم اعدام علیه شریفه محمدی را محکوم کرده‌ و خواستار آزادی او و سایر فعالان زندانی شده‌اند.

علاوه بر این هم شماری از سازمان‌های حقوق بشری از این حکم قوه قضاییه جمهوری اسلامی انتقاد کرده‌اند.

همزمان، شرکت‌کنندگان در تجمع‌های اعتراضی در چندین شهر ایران و یا در خارج از ایران ضمن محکومیت حکم اعدام خانم محمدی خواستار آزادی بی‌قید و شرط او شده‌اند.



عفو بین الملل بار دیگر خواستاراَزادی فوری و بدون قید و شرط توماج صالحی شد .    

 سازمان عفو بین‌الملل با انتقاد از «حبس خودسرانه» توماج صالحی، بار دیگر خواستار «آزادی فوری و بی‌قید و شرط» این زندانی شد

عفو بین‌الملل روز ۲۸ تیر در نامه‌ای سرگشاده خطاب به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، ازطرح «اتهامات ساختگی تازه» علیه توماج صالحی انتقاد کرد و خواستار «رفع تمامی اتهامات» شد.

این نهاد بین‌المللی خواستار رسیدگی موثر، بی‌طرفانه و فوری به ادعاهای توماج صالحی درباره شکنجه، و پاسخگو کردن مسئولان مظنون به ارتکاب این اعمال در دادگاه‌های عادلانه شد.

عفو بین‌الملل همچنین خواستار دسترسی ناظران مستقل به روند دادرسی‌های منجر به صدور مجازات اعدام برای معترضان و لغو این مجازات در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی شد.

 

  • کمپین برا ی آزادی زندانیان سیاسی در ایران در متنی که به زبان انگلیسی پخش شده و در سایت آنها که اتصال ان در پایان امده است نیز منعکس شده، برای آزادی ۱۱ زن زندانی در گیلان، از افراد و گروه ها خواسته است تا به تلاش آنها بپیوندند و کارهای زیر را انجام دهند:

  1. از طریق ای-میل و تویتر با مقامات رژیم اسلامی تماس بگیرید و بخواهید که بلافاصله و بدون هیچ شرطی تمام اعدام ها را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنند.

  2. به دولتهای خود و نمایندگان مجلس نامه بنویسید و با اصرار بخواهید که به رژیم اسلامی برای آزادی همه فعالان زن زندانی فُشار بیاورند، سپاه پاسداران را سازمانی تروریست بشناسند و آزادی زندانیان سیاسی را پیش شرط هر مذاکره ای با آنها کنند.

  3. ویدیوی کوتاهی را در رسانه های اجتماعی (تویتر، فیس بوک، ..) منعکس کنید که همبستگی با زندانیان سیاسی در ایران را نشان دهد.

Eleven women’s rights activists in Gilan-Iran province were summoned to serve a combined thirty-two years in prison

https://cfppi.org/2024/07/18/eleven-womens-rights-activists-in-gilan-iran-province-were-summoned-to-serve-a-combined-thirty-two-years-in-prison/

 

سخن بگوئید ها، محکوم کردنها، بخواهیدها و میخواهیم ها ادامه دارد!


  • "اعتراض و استقبال"

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه ششم تیر ماه، از کشورهای بیشتری در جهان خواست که به حکومت جمهوری اسلامی بابت سرکوب مردم ایران اعتراض کنند.

او گفت، « اگر کشورهای دیگر هم به سرکوب بی‌رحمانه مردم ایران اعتراض کنند، ما استقبال خواهیم کرد.»

متیو میلر گفت با زندانیان سیاسی فعال در کارزار «سه‌شنبه‌های سیاه» هم صداست و افزود «کاملاً موافق است که جهان باید توجه بیشتر به سرکوب مردم ایران کند

http://rferl.c.goolara.net/Click.aspx?id=001208201141223822434

کارزار حقوق بشری «سه‌شنبه‌های سیاه نه به اعدام» با مشارکت زندانیان سیاسی در زندان‌های مختلف جمهوری اسلامی در ایران، برای بیست و دومین هفته متوالی است که ادامه دارد.

 

پنج سندیکای کارگری فرانسه و هشت اتحادیه کارگری دانمارک در بیانیه هایی به صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت اعتراض کردند و خواستار لغو این حکم و آزادی فوری او شدند

 

احمد رضا جلالی که تبعیت ایران و سوئد را داشته و ۸ سالست که در زندان است در خطر اعدام است.

حاکمان ایران باید حکم اعدام او را لغو و بلافاصله او را آزاد کنند.

 .   «مدافعان بدون مرز» و اتحادیه های استرالیا خواستار لغو حکم اعدام شریفه محمدی شد


- (مدافعان بدون مرز) روز چهارشنبه ۲۰ تیر، حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، را تکان‌دهنده نامید و خواستار لغو فوری و بدون قید و شرط حکم اعدام او و لغو محکومیت این فعال کارگری شد.


- اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگل‌بانی، بنادر و کشتیرانی استرالیا خواستار لغو حکم اعدام شریفه محمدی شد


 
«کمیته سراسری لغو اعدام شریفه محمدی» اعلام موجودیت کرد


در  بیانیه این کمیته آمده است که «خواهان آزادی فوری شریفه محمدی، کارگران زندانی و تمامی زندانیان سیاسی شویم، و خواهان بستن زندان‌ها، لغو دستگیری‌ها، شکنجه و اعدام شویم.»



سازمان حقوق بشر ایران و کمپین حقوق بشر در ایران در بیانیه‌هایی صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی، از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت را محکوم کردند و خواستار برخورد و مداخله نهادهای بین‌المللی با این‍گونه احکام شدند.

«کمپین دفاع از شریفه محمدی» نیز طرح چنین «اتهامات واهی و مضحک و پرونده سازی‌هایی از این دست» را شیوه جدید اداره اطلاعات برای «برخورد با فعالین مستقل کارگری و اجتماعی» خوانده و اشاره کرده که این فعال کارگری از سوی وزارت اطلاعات «حداقل دو بار مورد شکنجه قرار گرفت» و این «به حدی بود که شاید به خاطر ترس از به خطر افتادن جان شریفه، منجر به اعتراض مقامات زندان نسبت به ضرب و شتم او شد.»

سازمان عفو بین‌الملل نیز روز دوشنبه از مقامات جمهوری اسلامی خواست حکم اعدام شریفه محمدی، فعال کارگری و حقوق زنان، را لغو و او را آزاد کنند.

انجمن جهانی قلم خواستار لغو تمامی احکام «انتقام‌جویانه» جمهوری اسلامی علیه این فعال حقوق بشر و آزادی فوری و بدون قید و شرط او شده است.

 

به ‌دنبال اعتصاب غذای فرزانه قره‌حسنلو در اعتراض به بدرفتاری مقامات زندان وکیل‌آباد مشهد با او و سایر زندانیان، کمیسیون آزادی مذهبی بین‌المللی ایالات متحده نسبت به وضعیت اوابراز  نگرانی کرد.

 

 

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارش خود یادآور می‌شود که در سال گذشته میلادی به «گونه وحشتناکی» تعداد زنان کشته شده دو برابر و کودکان سه برابر شده است.


کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، خواستار احترام به حق آزادی بیان و تجمع و حفاظت از خبرنگاران شد.

 

عفو بین‌الملل بار دیگر خواستار «آزادی فوری و بی‌قیدوشرط» تمام کسانی شده است که صرفا «به دلیل استفاده از حق آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز از جمله در قالب فعالیت‌های صنفی» مورد «بازداشت خودسرانه» قرار گرفته‌اند.

 

 

 

اتحادیه اروپا شش شخص و سه نهاد جمهوری اسلامی را به دلیل نقش‌شان در انتقال پهپاد به روسیه و انتقال پهپاد و موشک به «گروه‌های شبه‌نظامی و نهادهای تضعیف‌کننده صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه و دریای سرخ» تحریم کرد.

اسماعیل قاآنی، محمدرضا قرائی آشتیانی، غلامعلی رشید، افشین خواجه‌فرد، حسین هاتفی اردکانی و مهدی دهقانی محمدآبادی، از افراد قرار گرفته در فهرست تحریمهای اروپا و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا، نیروی دریایی سپاه و شرکت «کاوان الکترونیک بهراد»، سه نهادی هستند که توسط اتحادیه اروپا وارد لیست تحریمی شدند.

معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز جمعه با استقبال از تحریم‌های تازه اتحادیه اروپا علیه اشخاص و نهادهایی در ساختار جمهوری اسلامی گفت که ایالات متحده به مقابله با طیف تهدید‌های ایران ادامه خواهد داد.

 

کارشناسان سازمان ملل متحد پنجشنبه نهم خرداد با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف خشونت و تهدید جمهوری اسلامی علیه روزنامه‌نگاران فعال در خارج از ایران شدند.

 

 

گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ششم اردیبهشت، خواستار آزادی فوری توماج صالحی، خواننده و ترانه‌سرای رپ معترض در ایران، شدند و از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا حکم اعدام او را لغو کنند.

 

کارشناسان سازمان ملل متحد گفتند: «ما از صدور حکم اعدام و بدرفتاری با آقای صالحی که به نظر می‌رسد صرفاً به دلیل استفاده او از حق آزادی بیان هنری و خلاقیت بوده باشد، نگران هستیم

 

 

برد شرمن، نماینده دموکرات کنگره آمریکا، با اشاره به «کشته‌شدن» تعداد «بی‌شماری» از معترضان به دست «رژیم ایران» در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «رژیم، توماج صالحی را به دلیل اعتراض‌کردن به مرگ محکوم کرده است. اعتراض به فساد و شرارت رژیم که در توماج تجلی یافته، هرگز نخواهد مرد.»


لئو والتر، سیاستمدار فرانسوی، هم در شبکه اجتماعی «ایکس» با تاکید بر توقف جهانی صدور حکم اعدام، از استفان سه‌ژورنه، وزیر خارجه فرانسه، خواست که از جمهوری اسلامی بخواهد «توماج صالحی، رپر متعهد ایرانی محکوم به اعدام، و تمامی زندانیان سیاسی در ایران را فورا آزاد کند.»

در همین حال، وزارت خارجه فرانسه روز پنجشنبه در بیانیه‌ای صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، رپر معترض در ایران، را «غیر قابل قبول» خواند و آن را به‌شدت محکوم کرد.

لوئیز آمتبرگ، کمیسر آلمانی حقوق بشر  نیز خواستار لغو فوری حکم اعدام توماج صالحی شد


  . آمریکا خواهان «آزادی بی‌قید و شرط» نرگس محمدی و همه «زندانیان سیاسی» در ایران شد

آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، صدور حکم تازه ۱۵ ماه زندان برای نرگس محمدی را محکوم کرد.

آقای پیلی در شبکه اجتماعی «ایکس» ضمن درخواست برای آزادی بی‌قید و شرط نرگس محمدی نوشت: «کارزار رژیم ایران برای ساکت‌کردن منتقدان و فعالان حقوق بشر از جمله نرگس محمدی باید متوقف شود

برای کمک مالی به مهر از این اتصال استفاده کنید

Tel: (310) 377-4590

E-mail: mehr@mehr.org
URL: https://mehr.org